Zaalhuur

Op zoek naar een locatie voor een event, vergadering, presentatie, receptie, ...?
Contacteer Jempi De Cooman - T 02 210 11 25 - E jempi [dot] decooman [at] kvs [dot] be

KVS_BOL, TOP, BAR & FOYER

Lakensestraat 146, 1000 Brussel

In 2006 ging de schouwburg in de Lakensestraat opnieuw open na een zeer grondige renovatie. Van de oude schouwburg werd enkel de inkom en de historische foyer behouden. Daarnaast vind je nu in het gebouw een volledig uitgeruste theaterzaal (KVS_Bol), een polyvalente zaal (KVS_Top), de KVS_Bar en het atrium.

KVS Bol

 

KVS_BOL

Theaterzaal met 500 zitplaatsen en Italiaanse scène in het gerenoveerde historische gebouw in de Lakensestraat

KVS Bol

De scène is regelbaar van 15 tot 9 m opening, 15m diepte en 9 tot 6,5 m hoogte. De zaal is volledig uitgerust met de nieuwste theatertechnieken. De parterre met 224 zitplaatsen is modulair samengesteld met 12 beweegbare podia, die zowel in trapvorm met zetels of als vlakke vloer zonder zetels kunnen opgesteld worden.

 

TOP

Polyvalente zaal

KVS Top

Polyvalente zaal op het hoogste verdiep, onder het glazen dak van het gerenoveerde gebouw in de Lakenstraat, met losse zitplaatsen. Ideaal voor recepties, seminaries en presentaties met 150 tot 200 zitplaatsen. Aansluitend bij de TOP is er een BAR waar koffieonthaal en -pauzes kunnen georganiseerd worden. In de ruimte die niet optimaal kan verduisterd worden is er wel een beamer en scherm vast opgesteld. De TOP kan ook gebruikt worden voor tentoonstellingen en infostands.

 

Foyer

Historische en beschermde foyer, aansluitend bij de BOL-theaterzaal.

Foyer

Ideaal voor recepties en een walking dinner. Bij grote recepties kan ook in uitbreiding het Atrium en de inkom gebruikt worden. De Foyer kan ook gebruikt worden voor kleinere conferenties, presentaties en vergaderingen tot ongeveer 80 personen.

 

BAR

Bar op de 5e verdieping

Bar

Zeer sfeervolle bar en vergaderruimte op het 5de verdiep die aansluit bij de TOP, een ideale ruimte voor recepties tot 200 personen en conferenties en vergaderingen tot 100 personen. De BAR kan verduisterd worden en is uitgerust met een beamer, scherm en geluidsinstallatie. Onder andere door zijn vorm en de zeer hedendaagse decoratie en lichtsculptuur is deze ruimte zeer gegeerd voor tal van evenementen

 

ATRIUM

Ruimte rond de vestiaire van de BOL op -1

Atrium

Ruimte rond de vestiaire van de BOL op -1 die in uitbreiding van het FOYER kan gebruikt worden voor recepties. Na een plenaire zitting in TOP of BOL kan deze ruimte ook ingezet worden voor kleinere workshops.

KVS_BOX & CAFÉ CONGO

Arduinkaai 9, 1000 Brussel

In 2004 werden de nieuwbouw aan de Arduinkaai in gebruik genomen. Naast de bureaus, technische en repetitieruimtes vind je in dit strak ontworpen gebouw ook een 'vlakke vloer' theaterzaal (KVS_Box) en Café Congo.

KVS Box

 

KVS_BOX

'Black box' theaterzaal in het nieuwe gebouw op de Arduinkaai.

KVS Box

Deze vlakke vloer-zaal met 200 zitplaatsen op een inschuifbare tribune is 17,85 m breed, 26 m diep en 9,5 m hoog. download: grondplan (pdf), dwarsdoorsnede (pdf)

 

CAFÉ CONGO

Barruimte in 2 delen

Café Congo

Barruimte in 2 delen in het nieuwe gebouw die aansluit bij de BOX-theaterzaal. Eén gedeelte van Café Congo is op weekdagen overdag open voor het publiek als café en eetgelegenheid op de middag. Het andere gedeelte kan gehuurd worden voor kleinere recepties tot 200 personen en conferenties en vergaderingen van 50 tot 80 personen. Er is aansluitend een ruim terras dat extra mogelijkheden biedt bij zonnig weer.

 

INKOM

inkom