Brussel

Brussel inspireert en provoceert KVS. Onze artistieke projecten en samenwerkingen zijn intens verweven met onze hoofdstad en haar maatschappelijke complexiteit.

 

Globale ontwikkelingen zetten de grootstad Brussel voortdurend onder spanning en zorgen voor uiteenlopende kansen en problemen. KVS wil die realiteit meenemen in haar werking. Daarnaast biedt de Brusselse realiteit ons als stadstheater de mogelijkheid aan de slag te gaan met anderstalige artiesten en hun culturele achtergronden, waarvoor KVS de deuren openzet. Tenslotte lopen er vanuit Brussel ook rechtstreekse lijnen naar Congo en Palestina. Lokaal werken heeft in Brussel ook steeds een zeer internationale dimensie.

 

Tenslotte is KVS ook zeer verbonden met Brussel via zijn structurele samenwerkingen met Brusselse theaterhuizen, festivals, gezelschappen en opleidingen, zoals het Théâtre National, Théâtre Les Tanneurs, het KunstenFestivaldesArts, Ultima Vez, het Rits, etc.

Focus

KVS en zijn relatie tot repertoire

'Producties als 313 / Misschien wisten zij alles, Barakstad, Sur les traces de Dinozord of Gembloux zijn onze bijdragen aan het Brussel van morgen, waar stadstheaters, repertoire en canon interessante spelers kunnen zijn, en begrippen die een positief verschil maken. Het hangt allemaal af van de keuzes die we met of binnen die begrippen maken.'

Lees de tekst van Jan Goossens, n.a.v. het repertoiredebat in KVS op 4 december 2012.

Postcards from the future

Postcards from the Future is een project van drie Brusselse kunstenaars die samen opereren onder de naam C&H: Heike Langsdorf, Christophe Meierhans en Christoph Ragg.

“Het project draait om ‘onzichtbaarheid’. Hoe ontvankelijk ben je voor ‘werkelijkheid’? Je kijkt naar wat je kent. Je hebt je referenties. En vele dingen vallen daar tussenuit, die je bijgevolg niet ziet. Dat is in Brussel heel extreem."